Wat is deep content?

Geen enkel merk heeft genoeg aan oppervlakkige content. Als je een diepe band met mensen wil opbouwen, heb je ook diepe content nodig.
Diepe content is content die zorgt voor een verdieping van de merkvoorkeur. Je biedt mensen een minutenlange, prettige en relevante ervaring rond je merk. Zo verdiep je bij hen de wens om je merk te kopen.

De communicatiewereld heeft zich de afgelopen jaren vooral toegelegd op snelle short content voor social. Die is goed om awareness te creëren en de merkbekendheid te vergroten, maar niet geschikt om dieper te gaan en een rijkere band tussen mens en merk te ontwikkelen. Nochtans is dat wel nodig. Bekijken we alleen nog maar de manier waarop de politiek evolueert. Als we meer diepgang en nuance in de content hadden gehad, zou het bij de Brexit en de opgang van extreme partijen in Europa misschien anders gelopen zijn.

Diepe online content is niet alleen nodig, hij is vandaag ook mogelijk. De grote publieksmedia zijn er volop mee aan het experimenteren (zie onze jaja-artikels over BBC en NOS). Ook veel sales-departementen snakken naar een verdieping van de online marketingcommunicatie: ‘Maak ons een e-book!’
Customer Journey
Customer Journey
Je kunt diepe content op alle platformen en in alle media maken. De meest bekende vormen zijn e-books, interactive stories, contentplatforms, magazines, white papers, merkboeken, longreads, contentreeksen en blogs. Vandaag worden vaak verschillende media en zintuigen in mixed stories gecombineerd.

Bekijk hier enkele voorbeelden

Moving story

Proximus

Online magazine

Umicore

Interactive

Vissen naar leads
JaJa
Heb je een project
waarbij we kunnen helpen?
Mail hans.faelens@jaja.be
LEES OOK:

Mis niets!

Lees onze diepste gedachten in onze driemaandelijkse nieuwsbrief.


Kennismaken?

Een project, een vraag, een voorstel? Mail of bel onze coördinatie. Dan bespreken we meteen of we elkaar kunnen helpen.

+32 9 267 64 60

coordination@jaja.be

Blijf in contact

Altijd welkom!

Jansen & Janssen bv
Muinklaan 6
9000 Gent (BE)